Seuran historiaa

Toijala Fumblers Team aloitti toimintansa toijalalaisen lukioluokan sählyinnostuksen myötä. Vuonna 1985 pelaaminen aloitettiin lukion liikuntatunneilla. Innokkaimmat jäivät koulun salin ollessa vapaana pelailemaan koulun jälkeenkin. Ensimmäiset pelit pelattiin löysävartisilla ns. seurakuntamailoilla, joita sitten vahvisteltiin erilaisilla muovi- tai jopa alumiiniputkilla.

Ensimmäisen vuoden aikana into kasvoi ja mukaan tuli pelaajia myös aloittaneen lukioluokan ulkopuolelta. Ydinporukka päätti rekisteröidä yhdistyksen, jotta saatiin pelioikeus salibandyliiton sarjoihin. Kilpailutoiminta aloitettiin opiskelijoiden SM-turnauksessa Jyväskylässä, mistä menestystä ei innokkuudesta huolimatta tullut. Tärkeintä porukalle oli kuitenkin hauska yhdessäolo ja rento meininki, vaikka välillä kentällä käytiin hiukan ylikierroksillakin.

9.1.1987 seurasta tuli virallisesti rekisteröity yhdistys. Seuran nimeä ideoitiin useita iltoja ja lopulta päädyttiin englanninkieliseen Toijala Fumblers (= sählääjät) Teamiin.

Vuonna -87 liiton sarjoissa oli vasta 22 joukkueita, joten TFT pääsi mukaan I-divisioonaan, jossa se pelasi enimmäkseen tasaisia otteluita häviten kuitenkin useimmiten maalilla tai parilla. Joukkuepeli ei sujunut kovinkaan hyvin, vaikka joukossa oli muutama hyvinkin lahjakas pelaaja. Perustamisesta lähtien mukana olleista pelaajista kaksi, Tero Helpiö ja Timo Raiski, pelasivat yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä tamperelaisissa SM-liigajoukkueissa (Tero Gunnerssissa ja Timo Ilveksessä).

Salibandystä tuli monelle seuran perustajajäsenelle harrastus, jota he jatkavat vielä 15 vuoden jälkeenkin. Ydinporukka hajosi osin -80 ja -90 - lukujen vaihteessa armeijan ja jatko-opiskelujen vuoksi, mutta onneksi vuosien varrella mukaan tuli jatkuvasti uusia kavereita, jotka veivät seuraa eteenpäin.